ESTÜ Duyurular

ESTÜ Paydaşlığında Hazırlanan Ülkemizin Dijital Göçebe Destinasyonu Hedefine Katkı Sunacak Proje TÜBİTAK’tan Destek Aldı

ESTÜ Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünün paydaşı olduğu ‘Yeni Bir Turist Türü Olarak Dijital Göçebeler: Türkiye’nin Cazip Bir Destinasyon Olmasına Yönelik Stratejilerin Geliştirilmesi” isimli proje, TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında “A” puan alarak desteklenmeye hak kazandı.

Proje, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sayın Öznur AKGİŞ İLHAN yürütücülüğünde, Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Fatma YAŞLI ŞEN, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Semra GÜNAY, Öğr. Gör. Sayın Önder DEMİR ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü doktora öğrencisi Sayın Deniz ATEŞ’in yer aldığı bir ekip tarafından yürütülecek. Projenin iş birliği ortaklarını ise TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Coğrafya Eğitimi Derneği oluşturuyor.

Ülkemizin Dijital Göçebe Destinasyonu Hedefine  Katkı Sunulacak

Proje ile Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik stratejiler geliştirilerek, ülkemizin dijital göçebeler için tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor. 20 ay sürecek proje ile Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik araştırma ve bilgilendirme çalışmalarında bulunulacak.